Gastenboek

Wij zouden het erg op prijs stellen als u na uw bezoek aan het Hornemann Huis een berichtje achterlaat in ons gastenboek. .

 
 
 
 
 
 
 
7 berichten.
Sandra Kamphorst Sandra Kamphorst heeft geschreven op 2 oktober 2022 om 09:40
Deze week hebben wij in onze groepen 7 en 8 een gastles gehad van Martijn. Wij hebben de presentatie als zeer indringend ervaren en we merkten aan de kinderen (stil en na afloop veel vragen) dat zij goed hebben geluisterd. De vormgeving van het decor en de wisseling in vertellen-platen laten zien-spelen met poppen-laten horen was goed gekozen.
Marieke Reijmer Marieke Reijmer uit Arnhem heeft geschreven op 29 juni 2022 om 07:53
Vorige week kwam Martijn over zijn zijn verre familie vertellen. Zijn verhaal raakte iedereen in de klas. Het decor en de manier hoe hij sprak was heel indrukwekkend. Wij willen Martijn bedanken voor het delen van zijn verre familie. De klas had veel vragen na de les. En dat bevestigt wel dat het heel erg indrukwekkend was. Groeten, groep 8 van de Pastoor van Arsschool.
Ilona Ilona uit Eindhoven heeft geschreven op 28 juni 2022 om 12:52
Vandaag hebben we een gastles van Martijn Docters over de Tweede Wereldoorlog gehad. Martijn heeft het Eindhovense verhaal van zijn neefjes Edo en Lexje Hornemann verteld. Daarvoor had Martijn ook een speciaal decor meegebracht en opgebouwd. Na afloop van het verhaal zijn de kinderen met Martijn in gesprek gegaan over dit onderwerp/het verhaal. Ze hebben hem ook allerlei vragen kunnen stellen. Het was een indrukwekkende en heftige gastles. De kinderen waren er stil van.. Het decor, de attributen en de geluidsfragmenten hebben het verhaal tot leven gebracht. Natuurlijk samen met de wijze waarop Martijn zijn woorden heeft overgebracht. Namens de kinderen van groep 8A van de Meent willen we Martijn hartelijk bedanken voor zijn bezoek! We zijn onder de indruk.
Romy Romy uit Eindhoven heeft geschreven op 24 mei 2022 om 09:06
Vandaag kwam Martijn bij ons op school zijn verhaal vertellen. Dit vonden wij heel indrukwekkend en heeft ons geraakt. Wij willen hem bedanken voor het delen van zijn verhaal want je mag de oorlog nooit vergeten. Na aanleiding van zijn verhaal hebben wij in de klas ook een mooi gesprek gevoerd. Het plaatje waarin hij zijn verhaal vertelde was compleet. Door het decor, foto's en de geluidsfragmenten kwam het verhaal tot leven. Dit verhaal nemen wij mee en we hopen hem in de toekomst een keer op onze middelbare school te zien. Groeten, Groep 8 van de Springplank
Oscar Oscar uit Eindhoven heeft geschreven op 16 maart 2022 om 17:21
Ik was vorige week bij een presentatie van Martijn Docters waarbij hij op indrukwekkende wijze het verhaal van de familie Hornemann vertelde. Ook in de huidige tijd is er steeds vaker sprake van antisemitisme en discriminatie van mensen welke "anders" zijn en daarom is het van groot belang dat het Hornemann Huis kan worden gerealiseerd en daarmee een bijdrage kan leveren aan een verdraagzamere samenleving in de Nederlandse multiculturele gemeenschap.
Eddy de Vries Eddy de Vries uit Rosmalen heeft geschreven op 11 maart 2022 om 14:30
Ik vond de gastles van Martijn de beste die ik ook meegemaakt heb. Zijn verhaal ging onder je huid zitten, hij wist de hele groep mee te nemen in zijn emotie. Wat een begenadigd spreker is hij. Mijn leerlingen waren meer dan onder de indruk. In de klas hebben we hier zeker nog over nagesproken en ook zij waren onder de indruk van het hele verhaal. Dit was een meerwaarde voor het onderwerp WOII en een blijvende herinnering.
Susanne van Diesen Susanne van Diesen uit Nuenen heeft geschreven op 29 september 2021 om 11:14
Wat een fantastisch initiatief. Eindelijk een plek in het Eindhovense om te herinneren en te gedenken. OPDAT WE NOOIT ZULLEN VERGETEN