Deborah Lens

<< terug

Raad van Advies van Het Hornemann Huis
De Raad van Advies brengt waardevolle kennis, ervaring en een netwerk in en is nauw betrokken bij het succes van Stichting Het Hornemann Huis. Elk lid van de Raad van Advies is tevens coördinator binnen zijn of haar vakgebied.

Coördinator fondsenwerving

Deborah Lens
Stichting “Na de Oorlog”

Dit verhaal verdient een huis”, Zei Martijn Docters. Na het ontwikkelen van het verhaal van de broertjes Hornemann voor het onderwijs in de vorm van een gastles, was dit een logische stap. Het Hornemann Huis was geboren. “Zonder plek geen verhaal”, zei onze minister Engelshoven. Dit “Anne Frank Huis van het zuiden”, zou daarom een aanwinst voor de provincie Noord-Brabant en uiteraard de gemeente Eindhoven zijn.

Als lid van de adviesgroep van het Hornemann Huis wist ik meteen dat het ontwikkelen van dit concept een schot in de roos was. Met dit huis en haar verhaal kun je een link naar het heden leggen. Door het delen van het verhaal van de broertjes Hornemann kunnen verbindingen tussen mensen en gemeenschappen tot stand komen. Hierdoor ligt de focus op het ervaren van overeenkomsten.

Die verbinding wil het Hornemann Huis ook met de inwoners van de stad leggen. Alleen met elkaar kunnen we dit realiseren. We zullen daarom op zoek gaan naar die verbinding bij alle groepen in de samenleving om dit Hornemann Huis financieel tot stand te brengen.”

<< terug