Anne Henry

<< terug

Raad van Advies van Het Hornemann Huis
De Raad van Advies brengt waardevolle kennis, ervaring en een netwerk in en is nauw betrokken bij het succes van Stichting Het Hornemann Huis. Elk lid van de Raad van Advies is tevens coördinator binnen zijn of haar vakgebied.

Coördinator Internationalisering

Anne Henry

“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat verhaal van Lex en Edo niet verloren gaat zodat we het kunnen blijven herinneren?

Dit is een van de hoofdvragen uit het profielwerkstuk 2018 (gemaakt door Vera Frijters, Emma Schleipen en Ceder Stomp, Van Maerlant Lyceum, leerlingen V6) over de broers Hornemann.

Sinds 2010 ben ik in mijn toenmalige functie als lerares Duits op het Van Maerlantlyceum bij het herdenken van Lex en Edo betrokken, zowel bij het monument in het Stadspark als ook bij een jaarlijkse reis naar Hamburg met 20 leerlingen (samen met Erwin van Oudenhoven). Op Bullenhuser Damm worden de 20 kinderen herdacht met persoonlijke koffers, maar ook in een rozentuin, waar rozen worden geplant om alle kinderen blijvend te herinneren.

Hoe fantastisch zou het nou zijn om een Hornemann Huis in Eindhoven te hebben, waarmee het herdenkingswerk voor de broers ook in Nederland wordt voortgezet, in een waardige omgeving en waar gasten uit verschillende landen kunnen worden ontvangen! Vrijheid en tolerantie is niet vanzelfsprekend en ik als Duitse voel een bijzonder sterke wens, deze gedachte met leerlingen uit verschillende landen, maar ook alle anderen belangstellen, te delen.

Deze gedenktafel in de rozentuin in Hamburg is van tijdeloos belang en met Het Hornemann huis in Eindhoven zal Martijn Docters een belangrijke bijdrage kunnen leveren om niet te vergeten en het verhaal door te vertellen.”

<< terug