Guestbook

We would appreciate it if you leave a message in our guestbook after your visit to Het Hornemann Huis.

 
 
 
 
 
 
 
38 entries.
Ties Ties wrote on 8 June 2023 at 09:47
Ik hoorde het verhaal van Marijn ik was helemaal. Heel indrukwekkend dit verhaal mag nooit meer vergeten worden.
Jasper Jasper wrote on 8 June 2023 at 09:46
Ik vond het ontzettend indrukwekkend maar tegelijkertijd ook heel erg interessant maar het was ook erg heftig
Ellie van Deursen Ellie van Deursen wrote on 2 June 2023 at 13:45
Groep 7/8 werd stil, heel stil toen Martijn Docters zijn verhaal vertelde over zijn neefjes Edo en Lexje. Het kwam zo dichtbij, Edo was net zo oud als zij. Dit mag nooit vergeten worden. Bedankt Martijn voor je beeldende, indrukwekkende verhaal. De leerlingen waren na je verhaal een lange tijd stil, goed dat je dat respecteerde.
Pieter-Jan Ebbers Pieter-Jan Ebbers from Geldermalsen wrote on 1 June 2023 at 18:41
Martijn kwam voor het eerst bij ons op school. Het was een indrukwekkende bijeenkomst met alle leerlingen van groep 8. Bijna 70 kinderen luisterden een uur ademloos naar wat hij te vertellen had. Daarna kwamen de vragen los. Martijn ging daar op een heel prettige manier mee om. Kinderen voelden zich veilig én dachten na. Als leerkrachten hebben we ook veel geleerd. De tijd vloog. De stiltes die soms vielen waren stiltes die wat zeiden. Martijn, bedankt! We hopen tot volgende jaar!
Frank Eykholt Frank Eykholt wrote on 28 April 2023 at 07:36
Ik ben de leerkracht van groep 7/8 waar Anouk het in het vorige bericht over had. Martijn bracht het verhaal zo sprekend en boeiend dat het leek alsof je er zelf bij was. Hij nam je als het ware mee terug in de tijd en liet je getuige zijn van het ontroerende verhaal van zijn neefjes en hun gezin. Je voelde de emoties van Martijn alsof het ook jouw emoties waren. Boosheid, verdriet en de vraag die blijft hangen: Waarom...Wat brengt iemand er toe om en ander dit aan te doen? Met de klas hebben we hier nog ruime tijd over gesproken. Martijn nogmaals bedankt dat we deelgenoot mochten zijn van je emotionele terugblik op het leven van je neefjes.
Anouk van den Berg Anouk van den Berg wrote on 29 March 2023 at 16:22
Deze week heb ik de gastles bijgewoond, op een school in Ravenstein. Doordat Martijn het verhaal van zijn achterneefjes Edo en Lexje vertelt, voel je de persoonlijke verbinding en komt het verhaal heel dichtbij. Door de attributen werd het verhaal ook mooi visueel ondersteund, en hebben de kinderen van groep 7/8 (en leerkracht) ademloos zitten kijken en luisteren. Martijn heeft een open, toegankelijk contact met de kinderen, zodat na afloop veel kinderen vragen durfden te stellen en er een open gesprek ontstond; 'wat zou jij doen?'. Heel indrukwekkend.
Saltoschool Cornelis Jetses Saltoschool Cornelis Jetses from Eindhoven wrote on 6 March 2023 at 12:33
Vandaag is Martijn bij ons op school een gastles komen geven aan de groepen 7 en 8. Wij waren zeer onder de indruk van de manier waarop Martijn dit onderwerp aan de kinderen vertelde. De kinderen hebben een uur zeer aandachtig geluisterd. Een persoonlijk verhaal. Met materialen die het verhaal een betekenis gaven. Zeer indrukwekkend.
groep 8 basisschool De Schalm groep 8 basisschool De Schalm from Vught wrote on 1 December 2022 at 13:34
- Je kan je niet voorstellen dat het zo is gebeurd. - Pakkend, persoonlijk, onvoorstelbaar, zielig, indrukwekkend, intens en heftig - Het spreekt extra aan omdat het over een kind gaat van onze leeftijd. - De manier van vertellen is erg pakkend, je wordt helemaal meegezogen in het verhaal. - Omdat het een verhaal is over zijn familie spreekt het extra aan. - Moorden omdat iemand “anders”is, geen woorden voor. - Knap hoe hij het verhaal (zeker vandaag) vertelde. - Fijn dat we erna nog vragen konden stellen, die werden goed beantwoord. Vandaag heeft Martijn ons het verhaal verteld van zijn neefjes. Een verhaal wat rechtstreeks binnenkwam in iedereens hart. Ademloos hebben de groepen 8 geluisterd, de stilte tijdens en na het verhaal sprak boekdelen. Dit was een gastspreker als geen ander. Dit verhaal moet gehoord worden. Bedankt Martijn, écht!
Linda Linda from Eindhoven wrote on 27 November 2022 at 13:29
Spontaan nodigde Martijn me uit om mee te gaan naar een basisschool in Helmond. Daar hoorde, zag en beleefde ik het verhaal van Edo en Lex, rechtstreeks van hun familielid. Ik zat nu op de stoel van de leerling, terwijl ik altijd zelf de juf ben geweest. Ik ga meehelpen om het verhaal van deze jongetjes nog verder te verspreiden als vrijwilliger bij het Hornemannhuis. Wat een eer om dat te mogen doen. Hopelijk tot gauw ziens! Linda
Neeltje van Laarhoven Neeltje van Laarhoven from Best wrote on 21 November 2022 at 13:45
Op maandag 21 november 2022 heeft Martijn een bezoek gebracht aan basisschool de Kiezel in Best. De drie groepen 8 en hun leerkrachten hebben ademloos geluisterd naar het verhaal van Edo en Lex. Wat kwam dat verhaal binnen zeg, ook met de link naar de realiteit van vandaag de dag. Martijn heeft allerlei attributen bij zich en hij brengt het verhaal heel erg boeiend, zeer de moeite waard! Bedankt Martijn, dat onze ogen weer een beetje meer geopend zijn.
Monique Vosters Monique Vosters from Bladel wrote on 7 October 2022 at 10:34
Gisteren hebben de groepen 7 en 8 van basisschool De Toermalijn in Bladel bezoek van Martijn Docters gehad. Zeer boeiend en indrukwekkend. Zowel op de kinderen als op de volwassenen heeft het veel indruk gemaakt. Er werd actief geluisterd en ook achteraf in de klas werd er druk over doorgesproken. Het decor en de spullen die hij meebracht waren echt een aanvulling van zijn verhaal. Zeer waardevol onderdeel van ons thema. Bedankt Martijn! Groeten uit Bladel van groep 7 en 8 Toermalijn Bladel
Sandra Kamphorst Sandra Kamphorst wrote on 2 October 2022 at 09:40
Deze week hebben wij in onze groepen 7 en 8 een gastles gehad van Martijn. Wij hebben de presentatie als zeer indringend ervaren en we merkten aan de kinderen (stil en na afloop veel vragen) dat zij goed hebben geluisterd. De vormgeving van het decor en de wisseling in vertellen-platen laten zien-spelen met poppen-laten horen was goed gekozen.
Marieke Reijmer Marieke Reijmer from Arnhem wrote on 29 June 2022 at 07:53
Vorige week kwam Martijn over zijn zijn verre familie vertellen. Zijn verhaal raakte iedereen in de klas. Het decor en de manier hoe hij sprak was heel indrukwekkend. Wij willen Martijn bedanken voor het delen van zijn verre familie. De klas had veel vragen na de les. En dat bevestigt wel dat het heel erg indrukwekkend was. Groeten, groep 8 van de Pastoor van Arsschool.
Ilona Ilona from Eindhoven wrote on 28 June 2022 at 12:52
Vandaag hebben we een gastles van Martijn Docters over de Tweede Wereldoorlog gehad. Martijn heeft het Eindhovense verhaal van zijn neefjes Edo en Lexje Hornemann verteld. Daarvoor had Martijn ook een speciaal decor meegebracht en opgebouwd. Na afloop van het verhaal zijn de kinderen met Martijn in gesprek gegaan over dit onderwerp/het verhaal. Ze hebben hem ook allerlei vragen kunnen stellen. Het was een indrukwekkende en heftige gastles. De kinderen waren er stil van.. Het decor, de attributen en de geluidsfragmenten hebben het verhaal tot leven gebracht. Natuurlijk samen met de wijze waarop Martijn zijn woorden heeft overgebracht. Namens de kinderen van groep 8A van de Meent willen we Martijn hartelijk bedanken voor zijn bezoek! We zijn onder de indruk.
Romy Romy from Eindhoven wrote on 24 May 2022 at 09:06
Vandaag kwam Martijn bij ons op school zijn verhaal vertellen. Dit vonden wij heel indrukwekkend en heeft ons geraakt. Wij willen hem bedanken voor het delen van zijn verhaal want je mag de oorlog nooit vergeten. Na aanleiding van zijn verhaal hebben wij in de klas ook een mooi gesprek gevoerd. Het plaatje waarin hij zijn verhaal vertelde was compleet. Door het decor, foto's en de geluidsfragmenten kwam het verhaal tot leven. Dit verhaal nemen wij mee en we hopen hem in de toekomst een keer op onze middelbare school te zien. Groeten, Groep 8 van de Springplank
Oscar Oscar from Eindhoven wrote on 16 March 2022 at 17:21
Ik was vorige week bij een presentatie van Martijn Docters waarbij hij op indrukwekkende wijze het verhaal van de familie Hornemann vertelde. Ook in de huidige tijd is er steeds vaker sprake van antisemitisme en discriminatie van mensen welke "anders" zijn en daarom is het van groot belang dat het Hornemann Huis kan worden gerealiseerd en daarmee een bijdrage kan leveren aan een verdraagzamere samenleving in de Nederlandse multiculturele gemeenschap.
Eddy de Vries Eddy de Vries from Rosmalen wrote on 11 March 2022 at 14:30
Ik vond de gastles van Martijn de beste die ik ook meegemaakt heb. Zijn verhaal ging onder je huid zitten, hij wist de hele groep mee te nemen in zijn emotie. Wat een begenadigd spreker is hij. Mijn leerlingen waren meer dan onder de indruk. In de klas hebben we hier zeker nog over nagesproken en ook zij waren onder de indruk van het hele verhaal. Dit was een meerwaarde voor het onderwerp WOII en een blijvende herinnering.
Susanne van Diesen Susanne van Diesen from Nuenen wrote on 29 September 2021 at 11:14
Wat een fantastisch initiatief. Eindelijk een plek in het Eindhovense om te herinneren en te gedenken. OPDAT WE NOOIT ZULLEN VERGETEN