Lezing

Theatercollege in de Schalm door Martijn Docters op 17 september 2022

 

Op zaterdag 17 september a.s. geeft Martijn Docters een lezing over het verhaal van de familie Hornemann in theater de Schalm in Veldhoven.

Zet deze datum alvast in je agenda!

De ticketverkoop start binnenkort via de Schalm. Bij interesse kun je ook een mailtje sturen.

 

Lezing in ’t Rozenknopje door Martijn Docters

 

Op woensdag 6 juli a.s. vertelt Martijn Docters (link op de foto) zijn verhaal over de familie Hornemann in de theaterzaal van café ’t Rozenknopje.
Martijn is initiatiefnemer van Stichting Het Hornemann Huis en reist het hele land door om op interactieve wijze lezingen te geven over de gebeurtenissen van de familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ter educatie, maar ook om te beseffen dat vrijheid en vrede een belangrijk goed is dat we moeten koesteren.
De bedoeling is dat er uiteindelijk een Hornemann Huis in Eindhoven komt waar deze familiegeschiedenis blijvend verteld wordt.

Edo en Alexander Hornemann, de achterneefjes van Martijn, zijn op 8- en 12-jarige leeftijd – na omzwervingen via concentratiekampen – samen met 18 lotgenootjes op gruwelijke wijze vermoord. De moord moest sporen van medische proeven die met de kinderen zijn gedaan uitwissen.
Martijn vertelt over de tijdlijn van de jongetjes, en die van hun ouders, vanaf het begin van de oorlog tot aan hun tragische einde.
Tevens wordt de link gelegd naar vandaag de dag. Denk aan discriminatie, antisemitisme, racisme en tolerantie en het belang van vrijheid, democratie en gelijke rechten.

Martijn stond eerder voor een uitverkochte zaal in Pand P. De belangstelling voor dit verhaal was toen zo groot dat besloten is om een extra avond in te plannen om iedereen de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te kunnen zijn.

Kaarten zijn te koop via info@hethornemannhuis.nl en kosten € 10,- per stuk.

Deuren gaan op om 19.00 uur en de lezing start om 20.00 uur.
Vooraf een hapje eten?
Reserveer via: info@rozenknopje.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo: ’tRozenknopje

Route kaart naar het ’t Rozenknopje