Boeken

,0Titel: De meedogenloze moord op Edo en Lexje Hornemann

Het is 75 jaar geleden dat in de kelders van een verlaten schoolgebouw in Hamburg twintig kinderen door de nazi’s werden vermoord. Onder hen Edo Hornemann en Lexje Hornemann uit Eindhoven. De moord moest de sporen van zinloze medische proeven uitwissen. Lout Donders maakte een reconstructie van het korte en dramatische leven van de beide jongentjes en van de ontwikkelingen van de daders – van wie er twee lange tijd vrij rondliepen.

ISBN:9789464021950

Prijs is minimaal € 25,- inclusief verzendkosten.


Titel: ‘De joodse gemeenschap van Eindhoven 1940 – 1945′

Als Stichting Het Hornemann Huis vinden wij het van groot belang dat verhalen over de Tweede Wereldoorlog, en de joodse gemeenschap in het bijzonder, verteld blijven worden. Dit boek ‘De joodse gemeenschap van Eindhoven 1940 – 1945’, geschreven door Phocas Kroon, is zo’n waardevol document.

 Prijs is minimaal € 15,00 inclusief verzendkosten.


Titel: Oorlogsvader. Een herinnering

Als Catherine Keyl tijdens een spelletje ontdekt dat geen van de aanwezige jongeren weet wat of wie ‘een nazi’ is, reageert ze verbijsterd.

Catherine duikt, na dat gesprek met de onwetende jongeren, in haar verleden in naoorlogs Den Haag. De nazi’s en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken had, tekenden haar jeugd. Haar vader keerde in 1945 terug uit concentratiekamp Sachsenhausen. Zijn leven was daarna getekend door zijn oorlogstrauma’s. Dag in dag uit moest zijn gezin zijn kampverhalen vol gruwelijke details aanhoren, en dan het liefst tijdens verjaarspartijen als de kamer vol visite zat. Hoe was het om in zo’n gezin op te groeien? Catherine ontdekt tijdens haar zoektocht opzienbarende dingen. Haar vader werd, dankzij zijn valse persoonsbewijs, nooit als jood opgepakt. Het was zijn werk in het ondergrondse verzet dat hem in de gevangenis deed belanden. Waarom had hij zijn gezin nooit over zijn heldendaden verteld?

Catherine Keyl schreef een ontroerend en persoonlijk boek, om met een brok in de keel te lezen. Tijdens haar leven zal voor Catherine altijd gelden: ‘the show must go on’.
Geheel in de stijl van haar heldhaftige vader.

Prijs is minimaal € 25,- inclusief verzendkosten.


Met de aankoop van een van deze boeken ondersteunt u het Hornemannhuis
Door onderstaand formulier in te vullen kunt u het boek aankopen.
Zoals aangegeven is de minimale prijs 15,00 euro of 25,00 euro inclusief verzendkosten afhangelijk welke titel u wilt aankopen.
Het staat u vrij om het aankoopbedrag te verhogen.
Nadat u de betaling heeft verricht, ontvangt u binnen 24 uur een bevestigingsmail van het Hornemannhuis.

Bedrag